Horloge Batterij

Horloge batterij leeg? We kunnen de batterij vervangen van alle horloge merken. Na het installeren van de nieuwe batterij, kunnen wij het horloge voor u testen op de waterdichtheid.* Dit testen wij door het horloge in een kleine luchtdrukcabine te plaatsen. Mocht het horloge niet waterdicht zijn, dan loopt deze geen schade op bij het testen.
* Wij kunnen alleen horloges op waterdichtheid testen als deze vanaf de fabriek waterdicht zijn.

Als uw horloge vanaf fabriek met speciaal gas gevuld is, dan sturen wij uw horloge door naar een gespecialiseerd bedrijf. De prijs voor het afvullen met gas, is op aanvraag. U kunt uw horloge ook zonder gas gebruiken, het is dan nog steeds waterdicht alleen niet tot de extreme dieptes zoals deze van af fabriek is opgegeven.

 

Horloge batterij vervangen, vanaf  €12,50 *Hoe weet u of uw horloge van af fabriek een waterdicht horloge is?

Vaak staat op de deksel van het horloge de waterdichtheid. Dit kan aangegeven worden in BAR, ATM of Meter.

Het aantal BAR / ATM / Meter staat voor verschillende waterdichtheden:

3 ATM / 3 Bar:

Water bestendig - 30 meter: Dit horloge is bestand tegen blootstelling aan spatwater bij handen wassen, (lichte) regen of transpiratievocht. Dit horloge niet onderdompelen en is niet geschikt om mee te zwemmen.

 

5 ATM / 5 Bar:

Water bestendig – 50 meter: Dit horloge is bestand tegen spatwater van handen wassen en regen. Als er geen sprake is van grote temperatuurverschillen. Dit horloge is niet bestand tegen (grote)waterdruk en u kunt er niet mee douchen, zwemmen, duiken of snorkelen.

 

10 ATM / 10 Bar:

Water bestendig – 100 meter: Dit horloge is bestand tegen water bij de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, duiken in het zwembad, snorkelen of zeilen, als er geen sprake is van grote temperatuurverschillen. Dit horloge is niet geschikt voor recreatie- of diepzeeduiken. Voorkom grote temperatuurverschillen.

 

20 ATM / 20 Bar:

Water bestendig – 200 meter: Dit horloge is bestand tegen water bij alle vormen van watersport en recreatieduiken (tot ca. 30 meter).

 

100 ATM / 100 Bar:

Water bestendig – 1.000 meter: Dit horloge is bestand tegen water bij alle vormen van watersport, recreatieduiken en diepzeekduiken.